Forsikringsselskabet Topdanmark skuffer på liv og skade

Topdanmark klemte mere ud af kunderne, men tjente færre penge i de første tre måneder af 2016. Det viser regnskabet, der er præsenteret tirsdag.

Mens indtægterne fra forsikringspræmier steg til 4,3 milliarder kroner, faldt resultatet markant fra 286 millioner kroner i starten af 2015 til 164 millioner kroner.

Det skyldes hovedsageligt, at afkastet på Topdanmarks investeringer er faldet markant.

- Investeringsafkastet faldt med 246 millioner kroner til 191 millioner kroner. Investeringsafkastet i første kvartal 2016 var påvirket af et lavere afkast på aktier og strukturerede kreditter, skriver Topdanmark.

Ud over investeringerne dykkede overskuddet fra livsforsikring fra 34 millioner kroner til otte millioner kroner.

Kigger man på resultatet af selve forsikringsdriften er det gået frem i forhold til samme periode sidste år.

I de første tre måneder af 2016 blev resultat her 313 millioner kroner mod 198 millioner kroner for et år siden.

Det dækker over bedring på næsten alle områder. Der var færre skader fra ting som storme og oversvømmelser, færre arbejdsskader og færre syge.

På negativsiden er det Topdanmark, der skal dække den enorme eksplosion på Fredericia Havn tidligere i år.

- Bruttoskadeudgifterne var påvirket af en storskade på Fredericia Havn, som er estimeret til omkring 270 millioner kroner. Langt hovedparten af skaden dækkes af reassurandører (genforsikring, red.), skriver Topdanmark.

Trods det dårlige resultat i første kvartal opjusterer Topdanmark sine forventninger til hele året.

Koncernen venter nu et resultat fra forsikringsdriften på 950 til 1000 millioner kroner, 200 millioner kroner mere end sidste forventning. Investeringsresultatet ventes at falde til 50 til 100 millioner kroner fra 100-150 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip