Forsker: Tatoveringer styrker dit immunforsvar

Folk med mange tatoveringer har et bedre immunforsvar, siger forskere.

Stadig flere danskere lader deres kroppe pryde med tatoveringer, der er blevet langt mere accepteret i samfundet end tidligere. 

Men selvom det i udgangspunktet er tænkt som kropsudsmykning, så har amerikanske forskere nu fundet frem til, at der er klare sundhedsfordele ved at lade sig male med blæk. 

Det viser sig nemlig, at folk med mange tatoveringer er bedre beskyttet mod forkølelser, end folk der ikke har nogen. 

For når man bliver tatoveret, reagerer kroppen på samme måde, som når man går i træningscenteret. I starten gør det ondt i musklerne, men med tiden vænner sig kroppen sig til presset, så den kan yde mere. 

- Når den første stress har lagt sig, bliver kroppen ligevægtig igen. Men hvis du fortsætter med at stresse kroppen, justerer den sig og skubber niveauet op, siger Dr. Christopher Lynn, der er professor i antropologi ved University of Alabama.

Og dermed bliver kroppen stærkere. 

Sammen med sine kollegaer har han studeret kroppens reaktion på tatoveringer, og resultatet har de offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift American Journal of Human Biology.

Og i deres studie kunne de se, at kroppens immunforsvar blev stærkere for hver tatovering på samme måde som i træningscenteret. 

For når man får en tatovering, falder niveauet af antistoffet immunoglobulin i første omgang, hvilket er forventeligt, da antistoffet er med til at bekæmpe den stress, kroppen bliver udsat for i forbindelse med smerten. 

Men da forskerne undersøgte folk, der havde mange tatoveringer, kunne de se, at de havde udviklet et højt niveau af immunoglobulin, som beskytter mod en lang almindelige række sygdomme som eksempelvis forkølelse