Forsøg på at befri amerikansk journalist mislykkes

admin

|

04/12/2014

Dagens topnyheder

Amerikanske specialstyrker og enheder i Yemen har forgæves forsøgt at befri journalisten Luke Somers, der har været holdt som gidsel i det arabiske land, bekræfter USA's forsvarsministerium.

Det lykkedes at befri nogle gidsler, men den amerikanske journalist befandt sig ikke på det sted, hvor de amerikanske og yemenitiske soldater gik i aktion..

- USA forsøgte en redningsoperation for nylig for at befri en række gidsler, blandt dem den amerikanske journalist Luke Somers, der har været holdt som fange af al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, siger en talsmand for forsvarsministeriet i Washington.

- Nogle gidsler blev reddet, men andre - blandt dem Somers - befandt sig ikke der, hvor målet var, siger han.

Flere medier har rapporteret, at der blev forsøgt en redningsaktion.

Al-Qaeda på Den Arabiske har torsdag udsendt en video, der viser den tilfangetagne Somers. Her truer de militante islamister med at henrette ham.

Somers, der arbejde som journalist og fotograf for flere medier, fortæller selv, at hans liv er i fare, og han beder omverdenen om hjælp.

Han blev bortført i Yemen i september 2013.

Den 25. november reddede amerikanske og yemenitiske styrker seks yemenitter, en saudiaraber og en etiopier under en operation, der var rettet mod en bjerghule i distriktet Hajr al-Sayar i provinsen Hadramawt, skriver BBC.

Syv islamister mistede livet under aktionen.

/ritzau/AFP