Fra Akropolis til Operahuset: Kloden mørklagt i en time

Den er blevet kaldt en fis i en hornlygte, og den er blevet kaldt symbolsk og uden nogen egentlig værdi.

Alligevel blev timen mellem 20.30 og 21.30 - kaldet Earth Hour - markeret i Danmark og cirka 170 andre lande lørdag aften lokal tid.

Earth Hour, som er arrangeret af WWF Verdensnaturfonden, skal sætte fokus på verdens klimaproblemer. Og det skete flere steder i Danmark, ved Brandenburger Tor i Berlin, Operahuset i Sydney og ikke mindst Eiffeltårnet i Paris.

Den franske hovedstad skal være vært for FN's klimakonference i december, og opvarmningen er for længst begyndt. Men af sikkerhedshensyn var lyset på det 300 meter høje Eiffeltårn kun slukket i fem minutter.

- Flere end 170 lande og territorier, over 1200 seværdigheder og 40 verdensarvssteder har bekræftet, at de deltager i år, siger kampagneleder Sudhanshu Sarronwala fra WWF Verdensnaturfonden.

Earth Hour blev arrangeret for første gang i 2007 i Sydney, og det var lørdag dermed niende gang, at kampagnen løb af stablen i Australien, hvor det ekstreme klima truer med at ødelægge landets landbrug.

Kristus-statuen i Rio de Janeiro, Akropolis i Athen, Big Ben og New Yorks Times Square var også blandt de kendte steder, der gik eller går i sort.

I alt har over 7000 byer deltaget i mørklægningen af verden i år.

WWF Verdensnaturfonden har indrømmet, at den energi, der spares ved at slukke lyset i en time, ikke betyder noget i det store billede.

Til gengæld er Earth Hour-kampagnen blevet brugt til samle penge sammen til miljømæssige formål som for eksempel at plante træer og mindske skolers energiforbrug.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip