Fra Akropolis til Operahuset: Kloden mørklagt i en time

Den er blevet kaldt en fis i en hornlygte, og den er blevet kaldt symbolsk og uden nogen egentlig værdi.

Alligevel blev timen mellem 20.30 og 21.30 - kaldet Earth Hour - markeret i Danmark og cirka 170 andre lande lørdag aften lokal tid.

Earth Hour, som er arrangeret af WWF Verdensnaturfonden, skal sætte fokus på verdens klimaproblemer. Og det skete flere steder i Danmark, ved Brandenburger Tor i Berlin, Operahuset i Sydney og ikke mindst Eiffeltårnet i Paris.

Den franske hovedstad skal være vært for FN's klimakonference i december, og opvarmningen er for længst begyndt. Men af sikkerhedshensyn var lyset på det 300 meter høje Eiffeltårn kun slukket i fem minutter.

- Flere end 170 lande og territorier, over 1200 seværdigheder og 40 verdensarvssteder har bekræftet, at de deltager i år, siger kampagneleder Sudhanshu Sarronwala fra WWF Verdensnaturfonden.

Earth Hour blev arrangeret for første gang i 2007 i Sydney, og det var lørdag dermed niende gang, at kampagnen løb af stablen i Australien, hvor det ekstreme klima truer med at ødelægge landets landbrug.

Kristus-statuen i Rio de Janeiro, Akropolis i Athen, Big Ben og New Yorks Times Square var også blandt de kendte steder, der gik eller går i sort.

I alt har over 7000 byer deltaget i mørklægningen af verden i år.

WWF Verdensnaturfonden har indrømmet, at den energi, der spares ved at slukke lyset i en time, ikke betyder noget i det store billede.

Til gengæld er Earth Hour-kampagnen blevet brugt til samle penge sammen til miljømæssige formål som for eksempel at plante træer og mindske skolers energiforbrug.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip