Frankrig: Journalister i Mali blev dræbt med koldt blod

To franske journalister, som tuareger bortførte i det nordøstlige Mali, blev koldblodigt henrettet med skud.

Det oplyser den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

Ghislaine Dupont og lydteknikeren Claude Verlon blev "dræbt med koldt blod", siger han.

- Den ene blev ramt af to kugler, og den anden af tre, forklarer han.

De to journalister, der var 55 og 57 år, var erfarne mediefolk, der har arbejdet i Afrika i mange år for radiostationen RFI.

De var lørdag taget til Malis nordøstlige by Kidal for at interviewe talsmanden for en tuareg-oprørsgruppe, Den Nationale Bevægelse for Azawads Befrielse (MNLA).

De blev bortført foran talsmandens hjem, oplyser RFI.

MNLA's talsmand siger, at han hørte højrøstede skænderier foran sit hus, og han så de to franskmænd bagbunde blive smidt op på ladet af en firehjulstrukket varevogn.

Bortførerne var klædt i tuaregernes hovedtørklæde og talte det lokale nomadesprog.

- Det var sidste gang, at journalisterne blev set i live, fortæller Christine Saragosse, der er direktør for France Media Monde, som ejer RFI.

Ligene af de to journalister blev fundet mindre end to timer senere af en fransk militærpatrulje omkring 12 kilometer fra Kidal.

Præsident François Hollande indkaldte søndag formiddag til et krisemøde om den brutale henrettelse af de to journalister.

Vold og sekteriske sammenstød tiltager atter i Mali, efter Frankrig tidligere i år greb militært ind, da militante islamister var på nippet til at sikre sig kontrollen over hele landet.

Med et transportfly deltog Danmark i den militære intervention.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip