Frankrig opruster i centralafrikansk republik

400 franske soldater skal hjælpe de 1600 soldater-kolleger, der i forvejen er udstationeret i den tidligere franske koloni Den Centralafrikanske Republik.

De i alt 2000 franske soldater skal være med til at standse den etniske udrensning af muslimer, der finder sted.

Samtidig beder Frankrig resten af det internationale samfund - og især EU - om at "vise større solidaritet med Den Centralafrikanske Republik", som der står i en meddelelse fra den franske regering.

- Alle fjender af freden vil blive bekæmpet. Der vil ikke være nogen straffrihed for dem, der begår forbrydelser, lyder det i meddelelsen.

Onsdag kunne Amnesty International i en rapport dokumentere, at muslimer er udsat for etnisk udrensning. Menneskerettighedsorganisationen har de seneste måneder haft et researchhold i landet.

- Militsen anti-balaka udfører voldelige angreb i et forsøg på etnisk udrensning. Resultatet er muslimsk masseflugt af historiske dimensioner, udtalte kriserådgiver i Amnesty International Joanne Mariner i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

FN har tidligere advaret om, at situationen kan udvikle sig til folkemord.

Den tidligere franske koloni har i næsten et år været plaget af vold, efter at de primært muslimske Seleka-oprørere tog magten ved et statskup, der i marts 2013 fjernede præsident Francois Bozize.

Seleka-oprørerne trak sig tilbage i december, da Frankrig sendte soldater ind i landet.

Selvom gruppen ikke længere er ved magten, udfører Seleka fortsat angreb mod kristne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip