Fransk strejke rammer danske flypassagerer

Onsdag indledte de franske flyveledere en strejke, som fortsætter torsdag. Og ligesom onsdag vil danske flypassagerer igen blive berørt af strejken.

I Københavns Lufthavn er flere fly til og fra Paris blevet aflyst torsdag. Det drejer sig om flyvninger hos EasyJet og SAS, fremgår det af lufthavnens hjemmeside.

Et selskab, der er blevet hårdt ramt af flyvelederstrejken, er det irske lavprisflyselskab Ryanair, skriver branchemediet check-in.dk.

Hele 265 flyafgange måtte aflyses onsdag, og torsdag er der tale om 250 flyvninger, der ikke kan gennemføres. Herunder to returflyvninger fra Billund til henholdsvis Alicante og Girona-Barcelona.

Hovedparten af de aflyste Ryanair-flyvninger har ganske vist ikke Frankrig som destination, men i stedet Portugal og Spanien. Men det er nødvendigt at overflyve det franske luftrum for at komme til og fra den Iberiske Halvø, hvor de to lande er placeret.

Ifølge branchemediet standby.dk blev samlet set 1600 flyvninger onsdag aflyst på grund af de strejkende flyveledere i Frankrig. Torsdag ventes det at løbe op i 2000 flyvninger, skriver mediet.

Strejken blandt flyvelederne er deres protest mod EU-Kommissionens forslag til Single European Sky (SES), skriver check-in.dk.

Forslaget skal reformere hele det europæiske flyveledersystem, således at kapacitet og sikkerhed øges samtidig med, at omkostningerne for flyselskaberne kan reduceres.

De franske flyveledere har bebudet flere strejker frem til 2. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip