Frikendt Solhaven-chef er bevæget og tilfreds

Hovedpersonen i en sag om påstået vold mod unge på et opholdssted er tilfreds, bevæget og ordknap, efter at Retten i Aalborg onsdag frikendte alle 12 ansatte på opholdsstedet Solhaven.

De 12 ansatte var anklaget for 72 forskellige forbrydelser. Dertil var forstander Søren Virenfeldt anklaget for at være ansvarlig for og dække over de ansattes vold.

- Vi er selvfølgelig tilfreds med det, men lige nu siger jeg ikke mere, nøjes en bevæget Søren Virenfeldt, der er 61 år, med at sige til Ritzau efter frifindelsen.

Op mod 130 tilhørere var mødt frem, og mange brød ud i klapsalver, da dommer Poul Erik Nielsen frikendte forstanderen og de 11 ansatte i den usædvanlige voldssag. En enkelt skreg dog op i protest og forlod hurtigt retssalen.

Flere tilhørere græd af lettelse over dommen i Aalborg, og mange omfavnede hinanden.

Søren Virenfeldt grundlagde for mere end 25 år siden Solhaven i Farsø, men bostedet gik konkurs i 2013 på grund af anklagerne om vold.

På et tidspunkt var der 250 ansatte i bostedet og dets filialer, og Solhaven var således en af de største arbejdspladser i Farsø.

I straffesagen om Solhaven har anklagerne påstået, at de tiltalte tydeligt har overskredet grænserne for lovlig brug af magt og i stedet har overtrådt straffeloven.

Retsformanden har fastslået, at der i det store og hele har været tale om påstand mod påstand i de mange voldsforhold, og at der ikke er tilstrækkeligt med sikre beviser for anklagerne.

Kun i et enkelt tilfælde var der tale om objektive beviser i form af en lægeerklæring om en brækket finger. Imidlertid fik en forsvarer indhentet en udtalelse fra Retslægerådet, som afviste, at fingeren kunne brække på den angivne måde.

I alt 20 unge er nævnt som påståede ofre i sagen, hvor forstander Søren Virenfeldt og de 11 ansatte alle har nægtet sig skyldige. De anklagede er i alderen fra 38 til 64 år. Ingen af dem er uddannede pædagoger.

/ritzau/

.

Dagens Gossip