Frygt for listeria i dansk McDonald's-mad var uden grund

Der er ingen grund til at frygte listeriabakterier, selvom man i løbet af den senere tid har sat tænderne i retterne "GrovGrilled Chicken" og "Side Salad" på danske McDonald's-restauranter.

Det oplyser fastfoodkæden fredag aften, efter at den tidligere på ugen advarede om det modsatte.

Nu viser det sig imidlertid, at der på intet tidspunkt har været nogen risiko forbundet med at spise McDonald's produkter, der indeholdt rodfrugtblanding med produktionsdato 31. marts og 1. april 2015.

- Leverandøren af produktets eksterne laboratorium har netop konstateret, at der ikke kan spores listeria i de efterfølgende prøver, som ellers var under mistanke for at indeholde listeria, skriver McDonald's i en pressemeddelelse.

Når de første prøver sporede listeria i rodfrugtblandingen, skyldes det ifølge laboratoriet, at listeriabakterien godt nok var at finde.

Indholdet af listeria har dog været meget lavere end det niveau, som EU-lovgivningen tillader i fødevarer, og derfor var der aldrig nogen fare på færde.

- Vi er selvfølgelig meget glade for resultaterne. Det er en stor lettelse, at der ikke kan spores listeria, og at vores gæster ikke har været udsat eller haft grund til bekymring på noget tidspunkt, siger pressechef hos McDonald's, Pia Tobberup.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip