Fuglsang er i tvivl om sin Tour-kaptajns niveau

For Jakob Fuglsang og Astana har den første fase af Tour de France langt fra forløbet som håbet, efter at holdets kaptajn, Vincenzo Nibali, har sat mere end to minutter til inden bjergene.

Og Fuglsang er fortsat ikke blevet klog på, hvor god form Nibali er kommet til Touren med.

- Da jeg så, at han tabte tid på Mur de Bretagne, hvor der ellers var mange ryttere, der kunne hænge på, så tænkte jeg: Okay, hvis det er niveauet, så bliver det godt nok svært. Jeg tror, vi alle er lidt i tvivl om, hvor han står, siger Jakob Fuglsang.

På Tour-feltets første hviledag har han inviteret udenfor i haven på Astanas hotel i Lescar uden for Pau i det sydvestlige Frankrig.

Selv om han fremtræder velafbalanceret og afslappet i skyggen under et stort træ, lægger Fuglsang ikke skjul på, at han havde forventet sig en noget anderledes begyndelse på årets cykelhøjdepunkt.

- At vi blev fanget bag et styrt og derfor tabte tid på 2. etape, det kan ske, men bortset fra det har Nibali ikke været stærk nok i afslutningerne. Derfor har vi ikke fået den Tour-start, som vi havde regnet med.

- Vi må håbe, at det hele ændrer sig, når vi fra tirsdag skal køre i de rigtige bjerge. Så kan han forhåbentlig vinde noget af det tabte tilbage, siger Jakob Fuglsang.

Heller ikke danskeren selv har spillet den rolle, han havde regnet med. Fra start var det meningen, at han skulle spare på kræfterne i den første uge, så han kan være helt frisk til at hjælpe Nibali i bjergene.

Men Fuglsang har brugt en del flere kræfter end beregnet på de første ni etaper.

- Jeg har fået lov at arbejde meget og også på tidspunkter, hvor det i normale tilfælde ikke var min opgave. Men vi har haft noget sygdom og nogle, der har haft problemer, og derfor har vi måttet fordele arbejdet imellem os, siger han.

Fra tirsdag begynder den kritiske fase af det franske etapeløb, når feltet rammer Pyrenæerne for fuld kraft.

Første dag med en voldsom afslutning uden for kategori. Dagen efter skal rytterne på besøg på blandt andre den sagnomspundne Col du Tourmalet, inden programmet torsdag byder på hele fire bjergtoppe.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med det. Så kan jeg for alvor se, hvor jeg selv står, og vi får nok også klarere svar på, hvordan Nibali egentlig er kørende, siger Jakob Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip