Gaaab: Kommune kører ud for at vække søvnige elever

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

En gruppe elever med højt fravær på Østerbro i København får hjælp af kommunen til at stå op om morgenen og komme i skole til tiden.

Siden 2012 er konsulenter med familiers samtykke trådt til og har sørget for, at børn er kommet op, har fået morgenmad og har været ude af døren til tiden, skriver Berlingske.

Fra årsskiftet bliver forsøgsordningen permanent og kommer også til at dække Indre By.

25 børn har været igennem programmet, og mange af dem er kommet fast tilbage på skolebænken, skriver avisen.

- Min opgave er at sikre en struktur. Man begynder med småtingene, eksempelvis sengetider, eller hvordan morgenen ser ud for familien, fortæller konsulent Stig Larsen fra Børne- og Familiecenter Østerbro til Berlingske.

Nogle af børnene kommer fra familier med problemer, mens andre har forældre, der blot går tidligt på arbejde. I nogle tilfælde er det ikke nødvendigt at tage ud til familier, og vækningen kan i stedet klares over telefonen, siger Stig Larsen.

LÆS OGSÅ: Her er tegnene på at du skal slukke din smartphone

I Københavns Kommune ser socialordfører for Liberal Alliance Heidi Wang tiltaget som et billede på, at samfundet har kastet håndklædet i ringen.

- Hvor er vennerne, hvor er de frivillige og alle andre? Vi skal ikke outsource vores personlige ansvar til kommunen. Det skaber systembørn, og de ressourcesvage får intet ud af det, siger hun til Berlingske.

Afgående socialborgmester Mikkel Warming (EL) forstår frustrationen, men mener, at barnets tarv - og mulighed for at klare sig igennem folkeskolen og videre til en ungdomsuddannelse - må være vigtigere end frustrationen over forældre, der ikke lever op til deres ansvar.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke sove med lyset tændt

/ritzau/