Gade overvejede comeback for få måneder siden

Tidligere forsvarsminister Søren Gade afviser onsdag, at han nu er "på vej" til at gøre politisk comeback efter at have forladt sin stilling som administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

Men det er kun få måneder siden, at han åbent har erkendt, at han overvejede netop et comeback til politik, da dramaet om formandsposten i Venstre var på sit højeste i begyndelsen af juni.

Her gav adskillige kredse rundt om i landet - særligt i det vestjyske - udtryk for, at de ikke længere havde tillid til partiformand Lars Løkke Rasmussen.

Mange pegede i stedet på Kristian Jensen, og midt i det spegede magtspil dukkede Søren Gades navn så op i kabalen.

Det endte som bekendt med, at Lars Løkke Rasmussen blev som formand, mens næstformand Kristian Jensen kunne kalde sig næstformand på en ny måde, nemlig som en del af partiets "formandskab".

Og efterfølgende sagde Søren Gade åbent, at han havde været en del af dramaet om topposterne i partiet.

- Jeg fik en henvendelse mandag aften, og så sov jeg ikke natten til tirsdag, fordi jeg lavede en liste med negative og positive elementer. Der var flest negative, sagde Søren Gade til Børsen og fortsatte:

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg er blevet brugt. Jeg er jo ikke idiot. Jeg har selv været i politik. Men det var ikke spin fra Lars' side. At jeg var blevet spurgt, og at jeg hverken svarede ja eller nej - det er rigtigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip