Gaza: Fire personer meldes dræbt i nyt luftangreb

Israelske luftangreb har tirsdag kostet op mod 10 palæstinensere livet, oplyser hospitalskilder til flere internationale nyhedsbureauer.

Fire personer mistede livet i den centrale del af Gaza City, da den bil de befandt sig i, blev ramt i et israelsk luftangreb. Det oplyser hospitalskilder til AFP. Det er uvist, om de dræbte er civile eller militante palæstinensere.

Yderligere seks personer meldes dræbt og 25 såret i et andet israelsk luftangreb på et hus i Gazastriben, oplyser det palæstinensiske indenrigsministerium ifølge Reuters.

Huset tilhørte ifølge lokale indbyggere familien til en medlem af den militante bevægelse Hamas, som har magten i Gaza. Israels militær har endnu ikke kommenteret angrebet.

Israel har indledt en militæroperation i Gaza for at sætte en stopper for de mange raketter, som Hamas har sendt ind i Israel, efter at konflikten mellem Israel og palæstinenserne er spidset til.

Natten til tirsdag gennemførte Israel flere end 50 bombeangreb mod Gaza. Redningsarbejdere i Gaza siger, at syv børn og to kvinder er blandt de sårede. Israels militær siger, at det har ramt huse, der tilhører militante palæstinenserne samt raketaffyringssteder.

I alt meldes mindst 48 palæstinensere såret i angrebene, oplyser hospitalskilder ifølge AFP.

Spændingerne mellem Israel og Hamas er taget til, efter at tre jødiske teenagere blev bortført og fundet dræbt 12. juni i Hebron på Vestbredden og et efterfølgende hævndrab på en palæstinensisk teenager.

Mordet på den palæstinensiske teenager har udløst protester blandt palæstinenserne i Østjerusalem og i flere byer på Vestbredden.

Seks jøder, der beskrives som højreorienterede ekstremister, blev søndag anholdt for drabet på teenageren, der ifølge obduktionsrapporten blev brændt levende.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip