Gaza: Fire personer meldes dræbt i nyt luftangreb

Israelske luftangreb har tirsdag kostet op mod 10 palæstinensere livet, oplyser hospitalskilder til flere internationale nyhedsbureauer.

Fire personer mistede livet i den centrale del af Gaza City, da den bil de befandt sig i, blev ramt i et israelsk luftangreb. Det oplyser hospitalskilder til AFP. Det er uvist, om de dræbte er civile eller militante palæstinensere.

Yderligere seks personer meldes dræbt og 25 såret i et andet israelsk luftangreb på et hus i Gazastriben, oplyser det palæstinensiske indenrigsministerium ifølge Reuters.

Huset tilhørte ifølge lokale indbyggere familien til en medlem af den militante bevægelse Hamas, som har magten i Gaza. Israels militær har endnu ikke kommenteret angrebet.

Israel har indledt en militæroperation i Gaza for at sætte en stopper for de mange raketter, som Hamas har sendt ind i Israel, efter at konflikten mellem Israel og palæstinenserne er spidset til.

Natten til tirsdag gennemførte Israel flere end 50 bombeangreb mod Gaza. Redningsarbejdere i Gaza siger, at syv børn og to kvinder er blandt de sårede. Israels militær siger, at det har ramt huse, der tilhører militante palæstinenserne samt raketaffyringssteder.

I alt meldes mindst 48 palæstinensere såret i angrebene, oplyser hospitalskilder ifølge AFP.

Spændingerne mellem Israel og Hamas er taget til, efter at tre jødiske teenagere blev bortført og fundet dræbt 12. juni i Hebron på Vestbredden og et efterfølgende hævndrab på en palæstinensisk teenager.

Mordet på den palæstinensiske teenager har udløst protester blandt palæstinenserne i Østjerusalem og i flere byer på Vestbredden.

Seks jøder, der beskrives som højreorienterede ekstremister, blev søndag anholdt for drabet på teenageren, der ifølge obduktionsrapporten blev brændt levende.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip