Giro: Quintana triumferer i bjergenkeltstart

Nairo Quintana (Movistar) tager sandsynligvis den samlede sejr i Giro d'Italia på søndag.

Den 24-årige colombianer udbyggede på 19. etape - en bjergenkeltstart over 26,8 kilometer - sit forspring i klassementet med sin anden etapesejr i årets Giro.

Quintana lå længe og duellerede om fredagens sejr med det italienske hjemmebanehåb Fabio Aru (Astana), der satte alt ind på at slå den colombianske bjergkonge.

Aru blev hjulpet godt på vej af de mange tilskuere på vej op mod endestationen på toppen af Monte Grappa, men Quintana havde en afgørende fordel, da han undervejs modtog Fabio Arus mellemtider.

Fabio Aru fik sat en fantomtid og var over halvandet minut hurtigere end samtlige konkurrenter, da han kørte over målstregen.

Arus mellemtider var også bedre end Quintanas, men på det sidste stykke op mod mål fik colombianeren så megen fart i cyklen, at han til slut var 17 sekunder hurtigere end italieneren.

Fabio Aru kan dog glæde sig over, at hans indsats bragte ham op på tredjepladsen i klassementet. Rigoberto Uran Uran (Quickstep) er nummer to.

Quintana har tre minutter og syv sekunder ned til Uran Uran i den samlede stilling, mens Aru er yderligere 41 sekunder efter.

Tinkoff-Saxos bedst placerede rytter, polske Rafal Majka, forpassede sandsynligvis sin chance for en podieplacering, da han rykkede ned på sjettepladsen og nu er seks minutter og 59 sekunder efter Quintana i den lyserøde førertrøje.

Der kan endnu nå at ske forskydninger i toppen af klassementet lørdag, hvor der venter rytterne en sidste tur i bjergene.

Giroen slutter på søndag med en flad tur mod Trieste.

/ritzau/

 

Dagens Gossip