Grædende Pistorius i retten for kæreste-mord igen

Retsmødet i dag falder sammen med det, der ville have været Reeva Steenkamps 30 års fødselsdag.

Det skriver timeslive.co.za.

Endnu engang var der massivt fremmøde foran retten i Pretoria, hvor politifolk og bodyguards måtte hjælpe Oscar Pistorius gennem menneskemængden.

Her blev Oscar Pistorius præsenteret for anklagen mod ham, og sagen blev berammet. Den 26-årige sprinter var tydeligt berørt og græd i retten. Han blev støttet af sin søster Aimee og bror Carl, der holdt ham i hånden og bedte sammen med ham.

Læs også: Blade Runners kæreste mindet ved privat ceremoni

Oscar Pistorius, også kendt som Blade Runner på grund af sine benproteser, er tiltalt for at dræbe sin kæreste Reeve Steenkamp med fire skud gennem døren til badeværelset i hans hjem 14. februar. Han påstår dog, at det skete i selvforsvar, da han troede, at hun var en indbrudstyv.

Læs også: 49 telefoner konfiskeret: Politi tog billeder af Blade Runners anholdelse

Det springende punkt i retssagen bliver, hvorvidt han havde sine benproteser på eller ej. Det mener anklagemyndigheden, at han havde, hvilket peger på, at mordet var overlagt, da han havde taget sig tid til at tage dem på. Selv siger han, at han ikke havde proteser på, og derfor følte sig ekstra sårbar overfor en eventuel indbrudstyv.

Læs også: Pistorius dræbte kæresten: Nu taler han

Oscar Pistorius har været løsladt mod kaution siden 22. februar og er begyndt at løbetræne igen.

Retssagen starter 3. marts 2014 og fortsætter frem til 23. marts.

Se billeder fra dagens retsmøde herunder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip