Græske aktiemarkeder holder lukket indtil onsdag

Aktiemarkedet i den græske hovedstad, Athen, vil fortsætte med at holde lukket til og med onsdag, oplyser Grækenlands råd for finansiel stabilitet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Siden mandag i sidste uge har børsen i det sydeuropæiske land været lukket sammen med bankerne i et forsøg på at undgå en statsbankerot og at forblive i eurosamarbejdet.

Mandag sagde chefen for sammenslutningen af græske banker, at landets banker ville forblive lukket tirsdag og onsdag, og at kunderne stadig højst kan hæve 60 euro om dagen.

Tirsdag er Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, i Bruxelles til et hasteindkaldt topmøde blandt eurozonens ledere. Ifølge Financial Times er den græske regering mødt op til krisemødet uden et udspil til en løsning efter den græske folkeafstemning.

Men den nye græske finansminister, Euclid Tsakalotos, har på et møde i eurogruppen i Bruxelles tirsdag givet eurolandenes finansministre en mundtlig orientering om de græske tanker.

Et egentligt udspil vil ifølge flere internationale medier først komme senere, måske onsdag.

Ifølge BBC rummer den græske premierministers plan blandt andet et krav om, at kreditorerne skærer 30 procent af Grækenlands gæld væk.

Tyskland har dog tidligere advaret mod netop en sådan løsning, hvor en stor del af gælden bliver slettet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip