Halshugning: Soltoff's familie i sorg efter likvidering i Irak

Familien til Steven Sotloff er i dyb sorg efter offentliggørelsen af en video, der angiveligt viser drabet på den amerikanske journalist.

Sotloff blev bortført i Syrien for et år siden, og tirsdag offentliggjorde ekstremisterne i oprørsgruppen Islamisk stat (IS) en video, hvor en person, som skal være Sotloff, får halsen skåret over.

Gennem en pressetalsmand, Barak Barfi, giver de pårørende udtryk for dyb sorg, skriver The New York Times.

- Familien er bekendt med denne grufulde tragedie og er i sorg. Der kommer ingen andre offentlige udtalelser fra familien i denne vanskelige tid, siger talsmanden.

I videoen siger den 31-årige Sotloff om sig selv, at "han betaler prisen for den amerikanske intervention i Irak med sit liv."

Ved afslutningen på den fem minutter lange videooptagelse viser den militante fra IS et andet gidsel til kameraet, der bliver præsenteret som britisk, og hvor det er indforstået, at denne vil blive slået ihjel næste gang, medmindre USA ændre politik over for den ekstremistiske gruppe.

Flere regeringskilder i Washington siger, at videoen virker autentisk, men at dens autenticitet ikke formelt er fastslået.

- Videoen synes at være autentisk, siger en højtstående embedsmand til Reuters.

I Det Hvide Hus er udmeldingerne indtil videre forbeholdne.

- Hvis der er en sådan video, så vil den blive analyseret meget omhyggeligt, siger en talsmand for Det Hvide Hus, Josh Earnest.

Han tilføjer, at den amerikanske regerings tanker går til Sotloffs pårørende.

- Hvis denne video er ægte, gør den os syge af afsky, siger talskvinden for det amerikanske udenrigsministerium, Jen Psaki.

Den britiske premierminister, David Cameron, fordømmer videoen, der synes at være fra Islamisk Stat.

- Det er en absolut forfærdelig og foragtelig handling, siger Cameron.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip