Har Google fundet Loch Ness-uhyret?

Skrevet af Jesper Larsen

22/04/2015

Dagens topnyheder

Søgegiganten Google har med deres street view-funktion gjort det muligt for enhver at besøge de fleste gader i verden hjemme fra sofaen. 

Og i anledning af årsdagen for et ikonisk, men falsk, billede af det sagnomspundne uhyre, besluttede Google sig for at kortlægge den verdensberømte sø og dens omgivelser. 

Læs også: 5-årig dreng finder 100 millioner år gammel dinosaur

Med hjælp fra lokale blev kameraet placeret på en båd, mens dykkere filmede under vandet, så oplevelsen af Loch Ness, kunne blive total. 

Og der kom ikke kun fantastiske billeder af søen og omgivelserne ud af anstrengelserne. 

Et af billederne viser noget mystisk i vandoverfladen, der kan ligne et stykke træ, en fugl eller... Loch Ness-uhyret?

Læs også: Rutineopgave for kystvagt ender med historisk fund

- Vi var også overraskede over den uidentificerede genstand på billedet, siger en talsperson fra Google, ifølge Telegraph. 

Ifølge Google er der omkring 200.000 søgninger om måneden på Loch Ness-uhyret og 120.000, der søger efter steder at overnatte i området ved søen, men meget få ved rent faktisk, hvordan søen ser ud, ifølge Google. 

Det mytiske billede af Loch Ness-uhyret, som Google fejrer med de nye optagelser, hedder 'Surgeon's Photograph', og blev taget for 81 år siden. Det viste tilsyneladende, et uhyre på overfladen, men i 1975 blev billedet afsløret som et fupnummer. 

Det er nu op til søgemaskinens millioner af brugere at afgøre, om billedet fra Google også er et fupnummer.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: