Her er forklaringen på, at du er dårlig til at smide ting ud

Sol Stoffregen

10 år siden

|

23/06/2014

Dagens topnyheder

Et overfyldt kælderrum, og et loftsrum proppet med ting, du ikke har haft fingre i i årevis, men som du alligevel ikke nænner at smide ud? Det kan de fleste af os nikke genkendende til, for det viser sig nemlig, at det gør ondt at smide ud!

En undersøgelse fra Yale School of Medicine har bevist, at vi føler smerte, når vi smider ting ud. Jo mindre vi har lyst til at smide noget ud, jo større aktivitet er der i hjernens smertecenter. Med andre ord er det altså en naturlig forsvarsmekanisme, at vi gemmer ting, og af den grund har tingene det med at ophobe sig i hjemmet.

Få tips til at hurtigt at få mere plads i den lille bolig

Kamille Sommer, der er ekspert i oprydning, bekræfter, at det for mange er grænseoverskridende at smide ting ud – især hvis det er ting, der rummer mange minder.

- For mange er det simpelthen så svært at rydde op. Og det kan jeg godt forstå. Ofte forbinder man oprydning med noget langsommeligt og kedeligt, og det er ikke alle der synes, at det er lige sjovt at skulle skille sig af med ting der har fulgt dem livet igennem. De fleste mennesker er følelsesmæssigt knyttet til mange af deres ting. Men faktum er, at vi bliver mere kreative og har et langt større overskud, hvis der er orden i hjemmet, siger Kamille Sommer

Undgå en tilstoppet lejlighed
Det er ikke sundhedsfremmende at bo i en lejlighed, der er tilstoppet med ting. Et forskningsprojekt fra Princeton University konkluderer, at rod fylder i hjernens underbevidsthed, og det nedsætter koncentrationsevnen.

Hvordan kan du indrette en lille lejlighed? Det kan du gøre sådan

Hvis du synes, det gør ondt at skille dig af med ting, anbefaler Kamille Sommer, at du får de ting, du ikke bruger i hverdagen, opbevaret.  På den måde undgår du også problematikken omkring, hvad-nu-hvis du en dag skulle få brug for det.

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk Aller Media