Heunicke: Venstre vil fjerne hver 12. tog i køreplanen

Det kan gå ud over pendlerne, hvis Venstre vil effektuere sit sparekrav til DSB på 300 millioner kroner om året, som partiet fremlagde i forbindelse med sit finanslovudspil, der blev præsenteret mandag.

Det mener transportminister Magnus Heunicke (S), der vurderer, at besparelsen vil betyde, at adskillige tog må hives ud af køreplanen.

- Det vil svare til, at man tog hvert 12. tog ud af køreplanen. Det vil kunne mærkes hos landets pendlere, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Magnus Heunicke til Ritzau.

VK-regeringen pålagde i sin tid DSB at spare lidt over 300 millioner kroner, hvilket den nuværende regering dog hvert år siden har fundet penge til at droppe. Venstre foreslår imidlertid i sit finanslovudspil, at besparelserne nu bliver effektueret.

Ud over besparelserne på 300 millioner kroner årligt, vil Venstre indføre mere konkurrence på togdriften.

Venstre vil således udarbejde en "samlet plan, som på en afbalanceret måde" skal sørge for at udbyde jernbanetrafikken "i et passende antal udbudspakker over en periode på 10 år.

Transportministeren er som udgangspunkt ikke modstander af at sætte togstrækninger i udbud, som man gør eksempelvis i Midtjylland, hvor Arriva står for driften. Men man skal være varsom med det, og sporene fra Kystbanen skræmmer stadig, mener ministeren.

- Sporene fra Kystbaneudbuddet, som VK-regeringen gennemførte, synes jeg viser, at det er meget vigtigt, at man tænker sig godt om, når man gennemfører sådan nogle ting, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip