Holland afværger fiasko mod Kasakhstans 10 mand

11/10/2014

Det hollandske fodboldlandshold var fredag aften tæt på en ydmygelse, men det endte alligevel med en 3-1-sejr hjemme over Kasakhstan i EM-kvalifikationen.

Dermed kom træner Guus Hiddinks mandskab på tavlen i gruppe A, efter at Holland tabte den første kamp 1-2 ude til Tjekkiet.

Kasakhstan gik meget overraskende til pause med en 1-0-føring i Amsterdam Arena, efter at Renat Abdulin scorede.

Holland pressede voldsomt på i anden halvleg, og efter 62 minutter fik indskiftede Klaas-Jan Huntelaar - i mistænkelig offside-position - udlignet med et velplaceret hovedstød.

Kort tid efter fik Kasakhstans Baurzhan Dzholchiyev et direkte rødt kort, hvilket blot gjorde Hollands dominans mere massiv.

Først otte minutter før tid gav det bonus, da Ibrahim Afellays skud blev rettet af og gik i mål til 2-1.

Til sidst scorede Robin van Persie til slutcifrene på et straffespark.

Mens Holland har tre point for to kampe, så har Tjekkiet seks point.

Tjekkerne vandt 2-1 ude over Tyrkiet og har således fået en flyvende start på EM-kvalifikationen med sejre over to af de formodet hårdeste konkurrenter. nbsp;

Tyrkiet har derimod fået en elendig begyndelse med to nederlag.

FCK'eren Rurik Gislason scorede kampens sidste mål, da Island vandt 3-0 ude over Letland.

Dermed indtager islændingene førstepladsen på en bedre målscore end Tjekkiet.