Hollande jubler over befrielse af franskmand i Nigeria

En fransk ingeniør, der blev taget som gidsel i Nigeria i december sidste år, er igen på fri fod, siger François Hollande.

Den franske præsident sender en varm tak til de nigerianske myndigheder for hjælp i processen med at få Francis Collomp på fri fod. Nigeriansk militær spillede angiveligt en hovedrolle.

- Præsidenten har med stor glæde modtaget nyheden om, at vor landsmand er løsladt, hedder det i en udtalelse fra præsidentkontoret.

- Frankrig opgav aldrig at gøre alt for at nå dette glædelige mål. Præsidenten udtrykker sin store taknemmelig over for de nigerianske myndigheder, som Frankrig har arbejdet tæt sammen med.

Samtidig siger det franske statsoverhoved, at man ikke har glemt, at der fortsat sidder syv landsmænd i Syrien, Mali og Nigeria. Og at man vil arbejde "utrætteligt på at få disse befriet".

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, rejser ifølge præsidentkontoret straks til Nigeria for at modtage den 63-årige ingeniør.

Collomp blev taget til fange af 30 bevæbnede mænd, som i december 2012 angreb det franske firma Vergnet, hvor han arbejdede i provinsen Katsina i det nordlige Nigeria.

Den islamistiske gruppe Ansaru har taget skylden for gidseltagningen. Ansaru har forbindelse til gruppen Boko Haram, der også er en islamistisk gruppe med base i Afrika.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip