Horsens er kun små justeringer fra Superliga-setup

I weekenden kunne spillere, ansatte og fans i både Lyngby og AC Horsens bryde ud i jubel, da byernes respektive fodboldhold sikrede sig oprykning til Superligaen.

Men hvor Lyngby fra begyndelsen af sæsonen var oprykningsfavorit sammen med især Silkeborg, så var Horsens kun en stille outsider i forhold til de to klubber, der satsede økonomisk tungt på en oprykningsplads.

Halvvejs i sæsonen var Horsens heller ikke favorit, men et godt forår sendte holdet på kurs mod Superligaen, og for klubbens direktør, Kristian Nielsen, kom oprykningen også en smule uventet.

- Det her er en bonus for os. Det vil jeg kalde det. Vi har ikke været ude og hverken melde ud omkring oprykning eller investeret mange penge i at rykke op i år, siger Kristian Nielsen.

Horsens rykkede ud af Superligaen for tre år siden, og klubben nåede et lavpunkt i 2014, hvor et blodrødt regnskab med et minus på mere end ti millioner kroner tvang klubben til at ændre kurs.

Det blev vendt til sorte tal på bundlinjen i 2015 på bekostning af store sportslige armbevægelser, men mådeholdenheden forhindrede ikke en oprykning.

Ifølge Kristian Nielsen betyder den uventede oprykning ikke, at man får travlt med at ruste sig til livet i landets bedste række.

- Vi synes jo selv, vi har et rigtig stærkt setup. Vi har et godt stadion, og vi har jo allerede et fuldtidssetup, som vi har haft, siden vi rykkede ned, forklarer Horsens-direktøren.

- Så det, at vi allerede har et fuldtidssetup og en organisation, som arbejder på fuldtid omkring holdet, gør, at vi på mange måder er godt rustet, siger han.

Sammen med den øvrige ledelse skal Kristian Nielsen nu i gang med at finde ud af, hvor de ekstra indtægter skal bruges, og her er den tidligt sikrede oprykning en stor hjælp.

- Det betyder noget, at vi allerede nu kan komme i gang med planlægningen. Det er der ingen tvivl om, siger han.

Onsdag aften spiller Horsens stadig en rolle i kampen om den sidste oprykningsplads, da man tager imod Vejle, som kæmper med Silkeborg og Vendsyssel om den sidste billet til Superligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip