Huspriserne i London får kindhest efter EU-farvel

Huspriserne i London er længe blot steget og steget, men med briternes farvel til EU er det gået den stik modsatte retning.

Efter den britiske afstemning den 23. juni er boligpriserne i London faldet markant. Det viser tal fra den britiske ejendomsmæglerkæde Haart, refereret af avisen The Guardian, for priserne i juli.

Ifølge mæglerkæden er den gennemsnitlige salgspris for et hus i London faldet med 31.000 pund eller godt 275.000 kroner i juli sammenlignet med juni.

Det betyder, at en gennemsnitlig ejendom nu koster 527.349 pund, 4,6 millioner kroner.

- Vi har faktisk set en stigning i antallet af handler i juli, hvor en masse købere slår til, nu hvor afstemningen er overstået.

- Sælgere går på kompromis for at komme væk fra usikkerheden omkring den brede økonomiske udvikling, og driftige købere udnytter det, siger administrerende direktør for Haart Paul Smith.

Det er specielt i de helt dyre områder i London, hvor priserne er faldet markant. Det var også frygtet før afstemningen, da London har været en magnet for hovedrige, udenlandske købere.

Med Storbritanniens farvel til EU er det blevet mindre attraktivt, da udsigten til fri bevægelighed inden for EU med et britisk pas samt sikkerhed i pundets kurs over for euroen er i tvivl.

Ifølge Haart faldt priserne i attraktive områder som Mayfair og Hammersmith med 13 procent i juli, svarende til op mod 60.000 pund.

Flere storbanker advarede før afstemningen om, at et farvel til EU kunne blive gift for Londons ejendomsmarked.

Efter afstemningen måtte flere kapitalfonde med specielt i ejendomsudvikling tvangslukke i en periode for at undgå et kaotisk og ødelæggende udsalg udløst af, at mange investorer ville trække deres penge ud.

Set over hele Storbritannien er huspriserne ifølge Haart faldet med en procent i juli til to millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip