Hussalget i år sætter rekord efter fire år i stampe

Skrevet af admin

03/12/2014

Mest læste i dag

Der har været gang i pakning af flyttekasser, og nøgler til husdøre har skiftet hænder i år. Sammenlignet med de seneste fire år kommer hussalget til at ligge 15 procent højere i 2014, viser tal fra Boligsiden.dk.

Langt over 32.000 villaer og rækkehuse har skiftet ejer i år - og Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør, anslår, at det samlede salgstal når op i nærheden af 34.500, når året er omme.

- Allerede ved udgangen af november overhalede 2014 de forrige år i antallet af solgte boliger og det med en pæn margin. Det gælder ikke bare villaer og rækkehuse men også ejerlejligheder og sommerhuse, siger hun i en pressemeddelelse.

- Den stadig faldende rente har gjort det attraktivt at komme ind på boligmarkedet også for førstegangskøbere, siger Birgit Daetz, som forklaring på det høje antal bolighandler.

Oktober, hvor efterårsferien ligger, blev den måned i 2014, hvor flest boliger fik ny ejer. Det er ikke bare en rekord for 2014, men for de seneste fire år. Der blev solgt godt 3300 villaer og rækkehuse i oktober - 25 procent over salgsgennemsnittet for de fire foregående år.

- Salget i oktober plejer at ligge rimelig højt, men det er alligevel overraskende, at det ligefrem bliver en oktober, der stikker af med det højeste salgstal ikke bare i år men over de seneste fire år også, siger Birgit Daetz.

Lejlighedssalget er nærmest eksploderet og ligger over 40 procent højere end i de fire forrige år. Og selv sommerhussalget, der har haft et trængt år med faldende priser og stigende nedslag og salgstider, kommer til at slutte året af med salgstal, der ligger 17 procent højere end de foregående år.

- Efter syv magre år lader der til at være kommet gang i hele boligmarkedet, og det giver os et fedt år i år. Når der først begynder at komme gang i salget, kan det hurtigt blive en positiv spiral, siger Birgit Daetz.

/ritzau/