Hver anden virksomhed venter stigende overskud

Når danske virksomheder kigger ind i spåkuglen, ser det efterhånden bedre og bedre ud.

Næsten halvdelen - 49 procent - af topcheferne i landets største virksomheder regner med, at overskuddet på bundlinjen i år bliver større i forhold til sidste år, viser en konjunkturundersøgelse, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen.

Konklusionen passer fint ind i den tendens, som tidligere rundspørger til toplederne har vist. Siden første kvartal 2011 har bosserne nemlig skruet op for overskudsforventningerne kvartal for kvartal.

- Det er positive nyheder for opsvinget, at virksomhedernes investeringsniveau begynder at røre på sig. Det er en vigtig komponent i forhold til bevægelserne i den indenlandske efterspørgsel, og det bekræfter andre tendenser, der tyder på, at vi er ude over krisen, siger Claus Thustrup Kreiner, vismand og økonomiprofessor ved Københavns Universitet, til Børsen.

Ifølge undersøgelsen regner virksomhederne med, at den danske økonomi målt på bruttonationalproduktet vokser 2,6 procent i år. Det er markant mere end regeringens skøn på 1,4 procent.

I undersøgelsen er topchefer i virksomheder med en omsætning på mere end 50 millioner kroner eller flere end 35 ansatte blevet spurgt om deres forventninger. Ud af 2684 topledere har 541 svaret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip