Ikke af de grunde du tror: Derfor bliver du afvist af dine venner, når de bliver forældre

"Før jeg blev forælder, havde jeg et par relativt nære venner, der begyndte at starte familie, og efter fødslen af ​​deres små, så ​​jeg dem aldrig rigtig igen. Jeg prøvede at ringe med jævne mellemrum og tilbød den samme slags ting, vi plejede at gøre sammen - typisk kaffeaftaler eller frokost. Som regel blev tilbuddet afvist, og efter et par forsøg på at holde kontakten, blev jeg sur og gav op. Jeg tænkte sådan nogle røvhuller", sådan skriver den amerikanske blogger Christine Skoutelas i et indlæg på bloggen "A Morning Grouch", hvor hun fortæller om, hvordan livet ændrer sig radikalt, når man får børn. 

Christine Skoutelas skulle selv have børn for at forstå sine venner med børn, som hun beskriver i blogindlægget.

LÆS OGSÅ: Et helt specielt øjeblik: Tvillinger kommer til verden hånd i hånd

"Et par år senere fik jeg et barn selv, og selvom jeg gør en indsats for at planlægge tid med venner, er der sikkert nogle af mine venner derude, som tænker det samme, som jeg tænkte, inden jeg fik børn. Muligvis endda noget af min egen familie", skriver Christine Skoutelas.

Til alle voksne uden børn har Christine lavet en liste med otte årsager til, hvorfor forældre ikke har den samme tid som tdligere - hvis nogen skulle mene, at hun eller andre forældre er blevet nogle røvhuller.

LÆS OGSÅ: Seks ting mænd aldrig nogensinde vil forstå

Her ses de otte punkter i forkortet version:

1. Børnenes tidsplan/rytme er vigtigere, end man skulle tro. Det viser sig, at børn skal spise, drikke, bevæge sig, sove og lave stort hver eneste dag året rundt. 

2. Børn sætter forældre på deres egen tidsplan. Forældre står op inden børnene og gør klar til dagens strabadser.

3. Vi forældre kan godt lide at være sammen med vores børn. Især hvis forældrene arbejder uden for hjemmet, føler de, at deres tid med børnene er meget begrænset.

4. "Bare tag børnene med" er en mulighed, men det er ikke en god mulighed. Det er ikke det samme at være ude med en ven, når man skal holde øje med ungerne, mens man konverserer med vedkommende.

LÆS OGSÅ: Disse ti produkter behøver din baby ikke: Se forældres liste over dyre unødvendigheder

5. Tilsyneladende nemme husholdningsopgaver synes at tage store dele af forældres tid. Ting, vi syntes var ingenting engang, synes nu at fylde en hel del fx: tøjvask, rengøring og madlavning.

6. Børn bliver trætte meget tidligt. Det betyder, at forældre er nødt til at gå fra selskaber/fester meget tidligt eller helt blive hjemme.

7. Fritid er så begrænset, at vi ofte tilbringer den alene. Det kan være rigtig svært at finde tid til at slappe af eller lave aktiviteter - og når det endelig sker, er det som regel kun i kort tid.

8. Nogle gange er vi forældre bare nødt til at dvæle passivt. Forældre er så meget på med at trøste, holde øje, lytte og fjerne pletter, at man har brug for at sidde ned et stille sted i 10 eller 30 eller 120 minutter, for ikke at miste forstanden.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Christine afslutter sit blogindlæg med følgende humoristiske betragtning:

"Giv ikke op mht. os - vi vil dukke op og trives igen, når betingelserne er rigtige. I mellemtiden, hvis du ikke er afskrækket, så lad os vide, hvis du ønsker at komme over kl. 07 til morgenmad. Det er der, vi peaker."

 

Dagens Gossip