Indsamling til flygtninge når bedste resultat i 10 år

Mange tusinde danskere var søndag på gaden for at samle ind til fordel for verdens flygtninge og fordrevne.

16.000 danskere gav tre timer af deres tid, og det endte med at være givet godt ud, for resultatet på 16 millioner kroner er det bedste i 10 år, lyder det.

- Vi synes, det er fantastisk at kunne sige, at det er på den gode side af 16 millioner kroner. Folk i Danmark ved godt, at der er rekordmange flygtninge ude i verden.

- Der kommer mange flygtninge til Danmark, og jeg er super opmuntret over, at folk tænker, at der må gøres noget, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Hver indsamler får i gennemsnit 1000 kroner i indsamlingsbøssen, og for det beløb kan Dansk Flygtningehjælp uddele nødhjælpspakker med mad til to flygtningefamilier på fem personer i en måned. Pakkerne indeholder blandt andet mel, ris, bønner olie og sukker samt kød og fisk.

Der har i den seneste tid været en del historier i medierne om de ekstraordinært mange asylansøgere, der kommer til Danmark og andre EU-lande som følge af konflikterne i verdens brændpunkter som eksempelvis Syrien.

Og den danske tone er flere gange blevet fremhævet som værende for hård eller åbenmundet.

- Jeg tænkte på forhånd, om den hårde danske debat om flygtningespørgsmålene mon spillede negativt ind på det at samle ind. Derfor er jeg super lettet og tillidsfuld i forhold til fremtidig flygtningearbejde, at folk alligevel er så klartseende, at de tænker, at der må gøres noget, siger han.

Danskere, der ikke fik besøg, eller som ikke var hjemme, kan stadigvæk nå at give et bidrag.

Man kan støtte med 50 kroner ved at sende en sms med 'Flygt50' til 1919. Hvis man ønsker at støtte med mere, kan man give et valgfrit bidrag via Mobilepay til 60 101 101.

Dansk Flygtningehjælp yder nødhjælp og andet til flygtninge i mere end 35 lande i verdens brændpunkter og hjælper 2,5 millioner flygtninge om året.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip