Ingen vil stå for hurtigere internet i Nordjylland

Skrevet af admin

21/05/2014

Mest læste i dag

Den teknologiske udvikling går hurtigt, men den er stadig afhængig af, at nogen eksempelvis vil lægge kabler for at få hurtigere internet.

I Nordjylland har ingen afgivet et bud på at sørge for, at nordjyderne kan nyde gavn af samme hurtige internet som resten af Danmark.

- Det er en kæmpe udfordring for hele vores region, at ingen vil afgive tilbud. Teleforliget fra 1999 om at markedet skal løse udfordringerne med bredbånd har spillet fallit, især i yderområder.

- Vi må have en mere offensiv tilgang til bredbånd på det nationale plan ellers kobles store dele af Nordjylland af udviklingen, og det kan vi ikke være tjent med, siger borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse.

For knap et år siden besluttede alle nordjyske kommuner og Region Nordjylland at indgå et samarbejde om at udbyde hjemmearbejdspladser og internetforbindelser.

Kommunernes og regionens hjemmearbejdspladser findes overalt i de 11 kommuner og skulle derved medvirke til en hurtigere udbredelse af hurtigere internetforbindelser til alle.

Højhastighedsforbindelser kan både spare det offentlige og miljøet for store belastninger, fordi det bliver muligt at holde fjernmøder, så personer ikke skal bruge tid på transport for at komme til et møde, men i stedet for kan deltage i mødet fra deres egen arbejdsplads.

- Jeg ærgrer mig også over, at resultatet er udeblevet, efter at alle kommuner og regionen har lagt et stort og engageret arbejde i udbuddet.

- Vores helt klare mål har været at skabe gode digitale rammer for virksomheder og borgere i det nordjyske, siger Mogens Kahr Nielsen, der er centerchef for it i Frederikshavn Kommune.

Både offentlige myndigheder, private virksomheder, turisterhvervet og private husholdninger kan nyde godt af hurtigere internet.

I Nordjylland har man dog ikke opgivet at få internettet op på samme niveau som de fleste andre regioner i Danmark.

/ritzau/