Iraks hær genvinder vigtig by fra Islamisk Stat

Soldater fra Iraks hær har tirsdag genvundet fuld kontrol over byen Dhuluiyah, som i månedsvis har været delvist belejret af Islamisk Stat.

Det oplyser officerer i den irakiske hær til nyhedsbureauet AFP.

Hærens offensiv har stået på i flere dage ved byen, der ligger 90 kilometer uden for hovedstaden Bagdad.

- Styrker fra hæren, politiet og regeringstro militser har i dag (tirsdag, red.) med succes genvundet kontrollen med Dhuluiyah, siger en unavngiven generalmajor til AFP.

Officeren fortæller, at 50 militære køretøjer rykkede frem mod byen fra nord, hvorfra de skabte forbindelse til styrker i byens sydlige del, der har forsvaret sig mod adskillige angreb fra Islamisk Stat.

En leder af den shiitiske Badr-milits, der deltog i offensiven, bekræfter den "fuldstændige befrielse af Dhuluiyah."

Ifølge vidner jublede folk i byen, efter at det stod klart, at Islamisk Stat var besejret. Folk skød op i luften og dyttede i hornene i deres biler i byen, der ligger strategisk placeret og forbinder vigtige provinser med hinanden.

Tidligere på dagen offentliggjorde Islamistisk Stat, hvad den ekstremistiske bevægelse kalder "et interview" med en jordansk pilot, som blev taget til fange i Syrien i sidste uge.

I udtalelser, som angiveligt kommer fra piloten, siger han, at hans fly blev ramt af et varmesøgende missil.

Det amerikanske militær afviser imidlertid, at det jordanske fly blev skudt ned.

26-årig Maaz al-Kassasbeh blev taget til fange 24. december, efter at hans F-16 jet styrtede ned under en mission mod jihadisterne over det nordlige Syrien-

Pilotens far, Safi al-Kassasbeh, har indtrængende opfordret IS til at behandle hans søn som en gæst.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip