Irriteret Contador kritiserer to landsmænd

Med bare en lille smule samarbejde kunne Alberto Contador, Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez på søndagens etape have gjort kampen om den samlede sejr i Vuelta a Espana til et nationalt opgør.

Det mener Tinkoff-Saxo-kaptajnen Alberto Contador, som fortsat fører løbet, nu med 31 sekunders forspring til Alejandro Valverde (Movistar)

Contador arbejdede for at distancere Chris Froome (Sky), og han mener ikke, at hans to spanske landsmænd gjorde nok for at gøre det samme. I stedet brugte de deres kræfter på at spurte fra Contador på de sidste meter af etapen til Lagos de Covadonga.

- Vi arbejdede ikke sammen på et tidspunkt, hvor det var vitalt at distancere Froome. I dag var virkelig en god mulighed, og selv om jeg vandt lidt tid, kunne det have været mere, siger Alberto Contador ifølge Cyclingnews.

Rytterne kører om bonussekunder for etapeplaceringerne, og det faktum, at Vueltaen ofte er blevet afgjort med få sekunders mellemrum gør, at favoritterne også er opmærksomme på det.

Derfor følte Contador sig nødsaget til også at have et vågent øje på sine to landsmænd, og således ikke risikere for meget:

- Valverde og Rodriguez er meget hurtige i deres accelerationer, så jeg skulle også holde øje med dem. Men efter min mening er Chris Froome den stærkeste rytter, jeg nogensinde har mødt i min karriere. Så nu må vi se, hvor stor en mulighed, vi forspildte inden næste søndag.

Ifølge Contador, talte de tre spaniere lidt om at arbejde sammen, men kun en smule, og det blev aldrig til noget.

- Rodriguez forsøgte hele tiden med temposkift. Så begyndte jeg også at holde lidt igen, og så blev det hele lidt kompliceret.

Polakken Przemyslaw Niemiec vandt dagens etape på 152 kilometer.

Mandag kører rytterne endnu en bjergetape - den næstsidste rigtigt svære etape inden løbet slutter med en enkeltstart på 9,7 kilometer i Santiago de Compostela næste søndag.

/ritzau/