Ishockeymænd øjner muligheder mod afbudsramte Sverige

Der har ikke været tid til meget fest for ishockeylandsholdet efter lørdagens 3-0-sejr over Norge ved VM i Rusland.

Allerede søndag aften skal spillerne nemlig igen i aktion i Moskvas Ice Palace mod stormagten Sverige - en nation, Danmark aldrig har taget point fra.

Men kan danskerne igen yde så koncentreret en indsats som i premierekampen, er det ikke umuligt at drille svenskerne, mener Danmarks svenske landstræner, Jan Karlsson.

- Hvorfor ikke? For mig spiller det ingen rolle, hvem der står i den anden ende af banen. Det bliver en kæmpeudfordring, men vi ved, vi kan være med.

- Når man lykkes som mod Norge, får man selvtillid, og det løfter hele holdet. Men mod Sverige kan vi ikke tåle at få 16 udvisningsminutter, lyder advarslen fra Karlsson, der henviser til de hyppige danske besøg i straffeboksen i den første kamp.

Det svenske hold har modtaget mere end 20 afbud fra topspillere, som er slået ud af NHL-slutspillet og dermed kunne være til rådighed.

Letland viste i gruppens første kamp fredag eftermiddag, at Sverige er til ryste, selv om svenskerne vandt 2-1 efter forlængelse.

- Jeg har hele tiden forventet, at alle kan tage point fra alle i denne gruppe, siger Danmarks kaptajn, Morten Green.

- Vi giver det en chance. Sverige har selvfølgelig en stor favoritværdighed, men lad os se, om vi ikke kan lave noget sjov. Vi er klar til at udfordre alle hold, og vi har de rigtige kvaliteter.

- Vi har folk, der kan lave mål, vi har en målmand, der kan lukke af, og så har vi et hold, der kæmper for hinanden, siger Morten Green.

Kampen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 19.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip