Israel bliver mødt af raketter ved tre fronter

Knap syv uger efter at Gaza-konflikten brød ud, har Israel tidligt søndag været under raketbeskydning ved tre fronter.

Fra Syrien og Libanon blev der natten til søndag affyret i alt syv raketter, ligesom raketbeskydningen fra Gazastriben hen over grænsen også fortsatte.

Det samme gør de israelske luftangreb på Gaza. Ifølge den israelske hær har man i morgentimerne ramt 20 "terrormål", efter at der blev affyret mindst 20 raketter eller mortergranater fra Gaza mod Israel.

I Rafah i den sydlige del af Gazastriben styrtede en syv etagers bygning sammen, som husede Hamas' indenrigsministerium, rapporterer israelsk radio.

Og i den vestlige del af Gaza City er to personer omkommet i et israelsk angreb på en motorcykel. Yderligere fem blev såret, lyder det fra den lokale redningstjeneste.

Allerede lørdag brasede et højhus på 13 etager sammen i Gaza City efter at være blevet ramt af to israelske bomber. 17 personer skal være blevet såret ved angrebet.

Israels militær siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at militante fra Hamas havde en kommandocentral i højhuset, hvor der ifølge lokale kilder boede 44 familier.

Imens øges bekymringerne for, at konflikten mellem Israel og Hamas i Gaza, som foreløbig har kostet op imod 2200 mennesker livet, for alvor breder sig til andre dele af regionen.

Et hus i Galilæa i det nordlige Israel er tidligt søndag blevet ramt af to raketter fra det nordlige Libanon, hvorfra der allerede i slutningen af juli blev affyret raketter mod Israel.

Otte personer er indlagt med mindre kvæstelser eller chokreaktioner efter angrebet, deriblandt en otteårig pige, rapporterer israelske medier.

Også de israelsk-annekterede Golanhøjder er søndag blevet ramt af fem raketter, som ifølge den israelske hær blev affyret fra Syrien. Ingen er kommet noget til.

Israel erobrede Golanhøjderne fra Syrien under seksdageskrigen i 1967. Israel har siden annekteret det strategiske højdedrag, men annekteringen er ikke internationalt anerkendt.

De nye angreb kommer samtidig med, at den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, og den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, i weekenden efter et møde i Kairo pressede på for nye forhandlinger om en våbenhvile mellem de stridende parter.

/ritzau/dpa