Israel: Norsk læge nægtes adgang til Israel - ikke Gaza

Den norske læge og nødhjælpsarbejder Mads Gilbert har fået forbud mod at rejse til Israel, ikke til Gazastriben, siger en talsmand for det israelske udenrigsministerium.

Den verdenskendte læge, som er kendt for sin indsats for sårede palæstinensere på hospitaler i Gaza og for sine skarpe holdninger til Israel, får dog svært ved at slippe ind i Gaza, hvis han ikke først kan opnå adgang til Israel.

Der er således kun adgang til Gaza via Israel og Egypten, men egypterne har holdt grænseovergangen lukket siden oktober.

At Gilbert formelt er udelukket fra Gazastriben afvises af talsmanden Paul Hirschson fra udenrigsministeriet.

- Han har fået forbud mod at rejse ind i Israel, siger Hirschson ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Tidligere har Mads Gilbert fået besked om, at han er nægtet indrejse til Gazastriben. Det er også blevet bekræftet af den israelske ambassade i Oslo over for det norske nyhedsbureau NTB.

Ifølge ambassaden gælder forbuddet på ubestemt tid.

- De har lidt problemer med at forklare, om jeg er udelukket fra Gaza eller Israel, siger Gilbert til det franske nyhedsbureau.

Norge har bedt Israel om at ændre beslutningen, og Arbeiderpartiet har talt for, at Israels ambassadør i Norge skal kaldes til samtale.

- Israelske myndigheder ændrer forklaring hele tiden. Jeg tror, at de er presset af reaktionen fra den norske regering og af den internationale protest mod, at en læge er blevet nægtet indrejse, fordi han kritiserer Israel, siger Mads Gilbert.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip