Israeler meldes forsvundet i Gaza i knap et år

En israelsk statsborger har været bortført i Gazastriben siden september sidste år, oplyser det israelske forsvarsministerium.

Ifølge nyhedsbureauet AP har manden etiopiske rødder. Han sprang tilsyneladende over grænsehegnet til Gaza sidste efterår. Ifølge Israel er han blevet taget til fange af Hamas, men den palæstinensiske gruppe har endnu ikke villet kommentere sagen.

Andre israelske medier skriver imidlertid, at man ikke aner, hvor manden, der ifølge Reuters er identificeret som Avraham Mengistu, er. Den israelske avis Haaretz skriver dog, at manden hedder Avera Mengistu.

En israelsk sikkerhedskilde siger, at det er uvist, hvorfor manden klatrede over hegnet, men han menes at være mentalt ustabil.

Det har hidtil været forbudt at omtale sagen, men en israelsk domstol har torsdag morgen hævet forbuddet.

Forsvarsministeriet skriver samtidig i en erklæring, at manden ifølge troværdige efterretninger bliver holdt fanget mod sin vilje af Hamas.

I erklæringen nævner regeringen også en israelsk araber, der angiveligt har været bortført i Gaza, men det er uklart om Hamas også står bag denne bortførelse.

Israel siger, at man er i færd med at håndtere den anden sag uden at give nærmere detaljer om den.

Israel frygter, at militante i Gaza vil bruge bortførte israelere til forhandlingerne om at få palæstinensere løsladt fra israelske fængsler.

Den israelske soldat Gilad Shalit var bortført af Hamas i over fem år, inden han blev løsladt. Til gengæld måtte Israel frigive over 1000 palæstinensiske fanger for at få ham fri.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip