Jelved lukker lovhul: Lektiehjælpere skal nu have børneattest

Hvis du vil være håndboldtræner, spejderleder eller arbejde som lærer, har din arbejdsgiver eller forening gennem flere år været forpligtet til at indhente en såkaldt børneattest, der dokumenterer om en person er straffet for seksuelle overgreb mod børn.

Men der har været et hul i loven, idet samaritter og lektiehjælpere ikke har været omfattet af den. Det hul har kulturminister Marianne Jelved (R) lukket nu, oplyser Kulturministeriet.

- Noget af det vigtigste i denne verden er, at vores børn og unge kan føle sig trygge, når de begår sig i skole-, idræts- og foreningslivet. En velfungerende børneattestordning er med til at sikre dette, siger Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

En børneattest dokumenterer, om en person er straffet for seksuelle krænkelser af børn under 15 år. De oplysninger forsvinder fra den almindelige straffeattest efter en vis årrække, men de vil så stadig fremgå af børneattesten.

Sidste år afslørede TV2/Nord, at en nordjysk mand i årevis arbejdede fuldt lovligt som samarit for børn, selvom han var dømt for besiddelse af børneporno. Det kunne han, fordi samaritter ikke var omfattet af loven om børneattester.

Reglerne om børneattester er nu ændret, så det står klart, at alle myndigheder, institutioner, foreninger og lignende inden for kulturministeriets område skal indhente børneattester, når de ansætter eller beskæftiger samaritter og lektiehjælpere.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip