Jihadister i Mali: Fransk gidsel er død

Et fransk gidsel, der blev bortført i Mali i november 2012, er død.

Det oplyser Yoro Abdoul Salam, der er talsmand for de militante ekstremister i Bevægelsen for Enhed og Jihad i Vestafrika (Mujao), til nyhedsbureauet AFP.

Gilberto Rodrigues Leal "er død, fordi Frankrig er vores fjende," lyder det.

Under den korte telefonsamtale gav talsmanden ingen detaljer om tidspunkt eller årsag til det franske gidsels død, ligesom der heller ikke er dukket billeder eller video op af Leals lig.

I sidste uge advarede en anden af gruppens medlemmer om, at det 62-årige gidsels liv var ovre.

- Frankrig vil gøre alt for at finde sandheden om, hvad der skete med Gilberto Rodrigues Leal og vil ikke lade det gå ustraffet hen, siger den franske præsident François Hollande i en meddelelse.

- Der er al mulig grund til at tro, at vores landsmand døde for flere uger siden på grund af de forhold, han blev udsat for.

Det franske udenrigsministeriums talsmand fortæller, at regeringen har frygtet for Leals sikkerhed i flere måneder og at familien er blevet informeret om, at han muligvis kan have mistet livet i december 2013.

Gilberto Rodrigues Leal blev kidnappet i november 2012 af bevæbnede mænd, mens han kørte nær byen Kayes i det vestlige Mali i en autocamper.

Mujao har bånd til al-Qaeda, og var en af de islamistiske grupper, der tog kontrol over det nordlige Mali i 2012, før de blev drevet på flugt af en fransk-ledet styrke i januar sidste år.

I sidste uge blev fem nødhjælpsarbejdere befriet af franske styrker. De arbejdede i regionen og forsvandt under en køretur i februar, hvorefter Mujao meddelte, at de stod bag bortførelsen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip