Jihadister lider store tab ved Kobani

Adskillige jihadister fra Islamisk Stat (IS) har angiveligt mistet livet, efter at den amerikansk-ledede koalition har optrappet sine luftbombardementer mod islamisternes stillinger ved den strategisk vigtige by Kobani, der ligger på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der får sin oplysninger fra et bredt netværk af kilder inde i Syrien, oplyser således, at der har været en konstant strøm af døde jihadister, der er blevet kørt fra Kobani til et IS-kontrolleret hospital i byen Tal Abyad.

Over de sidste fire dage er mindst 70 islamister kørt til lighuset i byen, oplyser observatoriet.

Den amerikanske centralkommando oplyser, at den amerikansk-ledede koalition har udført 11 luftangreb mod jihadisternes stillinger i løbet af lørdag og søndag.

Trods jihadisternes store tab ved Kobani, siger kurderne, der forsvarer byen, søndag, at frontlinjen er uændret, og at presset fra Islamisk Stat er uformindsket.

- IS er kommet med forstærkninger og har angrebet hårdt. Men takket være luftangrebene og de kurdiske krigere, har de ikke skabt nogen fremrykning, siger Idris Nassan, der er stedfortrædende udenrigsminister i Kobanis kurdiske selvstyre og som befinder sig i byen.

Fra lørdag til søndag morgen skal 31 jihadister være blevet dræbt, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

I midten af september indledte IS en offensiv mod Kobani, og omkring 200.000 mennesker i området skal være flygtet over grænsen til Tyrkiet. Den amerikansk-ledede koalition indledte sine luftbombardementerne i Syrien den 22. september.

Det amerikanske militær har sagt, at der er "opmuntrende tegn" i kampene ved Kobani, men byen kan stadig falde, lyder det.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip