Jordmoder slår alarm: Gravide går på kur for at få "slanke" børn

Formanden for den norske jordemoderforening, læge Kari Løvendahl Mogstad, slår alarm om en bekymrende tendens, der er ved at tage til i Norge: Gravid går på hårde kure i håb at at føde "slanke børn".

Det skriver aftenposten.no.

- Denne trend udsætter barnet for unødig sundhedsrisiko og er noget, vi fraråder på det kraftigste, siger hun.

Læs også: Hund nægter at lade mand røre ved gravid ejers mave

Det er en lille, men voksende gruppe mødre, der ønsker sig et lille barn, vurderer hun både ud fra sin praksis i Trondhjem og ved at følge blogs for at følge med i, hvad der rør sig.

Her oplever hun større fokus på at tage mindst muligt på under graviditeten, og at mødre drømmer om spædbørn, der vejer under tre kilo ved fødslen.

- De kan have øget risiko for at få ADHD, koncentration- og hukommelsesbesvær. Det er også kendt, at disse børn har øget risiko for at få højt blodtryk og stofskiftesygdomme som voksne, lyder det fra Kari Løvendahl Mogstad.

Læs også: Hans kone ville ikke have graviditetsbilleder, så han tog disse i stedet

Ifølge mx.dk er jordemoder Charlotte Sollid fra Skejby Sygehus' afdeling for gravide med spiseforstyrrelser ikke stødt på lignende tilfælde. Men hun advarer også gravide om den usunde fokus på barnets fødselsvægt.

- Hvis man er bekymret for sit barns vægt, kan det være et tegn på, at man selv har en spiseforstyrrelse, som man overfører til barnet. Det er derfor vigtigt, at man taler med sin jordemoder om det, hvis man har bekymringer om sit ufødte barns vægt, siger hun til mx.dk.

 

Dagens Gossip