Jordskælv koster mindst 357 livet i Kina

Et jordskælv i det sydvestlige Kina har søndag kostet mindst 357 mennesker livet, oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua, der har justeret tallet opad. Adskillige er fortsat savnet, og dertil kommer, at 1400 mennesker blev kvæstet ved jordskælvet.

USA's geologiske undersøgelser, der overvåger jordskælv over hele verden, oplyste først, at jordskælvet målte 6,3, men styrken blev senere nedjusteret til 6,1 på den logaritmiske skala.

Skælvet havde sit epicenter i 1,6 kilometers dybde i byen Longtoushan i Yunnan-provinsen.

- Overordnet bor folk i dette område i bygninger, der er særdeles sårbare over for rystelser forårsaget af jordskælv, lyder det fra USA's geologiske undersøgelser, USGS.

Ifølge Xinhua er flere end 12.000 huse styrtet sammen og 30.000 er beskadiget. Det frygtes derfor, at der kan ligge mange kvæstede under murbrokkerne.

Regeringen i Kina har sendt telte, tæpper og senge til området, men redningsaktionen bliver besværliggjort af kraftigt regnvejr i området.

Kina har været ramt af en række kraftige jordskælv i de seneste år. I 2008 kostede et jordskælv i Sichuan-provinsen i omegnen af 70.000 mennesker livet.

Det sydvestlige Kina ligger i et område, hvor to store tektoniske plader støder op imod hinanden, og det er derfor hyppigt ramt af mindre jordskælv.

Med en styrke på 6,1, er skælvet ifølge CCTV det kraftigste i Yunnan-provinsen i 14 år.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip