Journalist og tolk dræbt i Ukraine

En italiensk journalist og hans russiske tolk blev lørdag dræbt under et artilleriangreb i nærheden af byen Slavjansk i det østlige Ukraine, bekræfter italienske myndigheder søndag. En fransk freelancefotograf blev lettere såret under angrebet.

Slavjansk betragtes som de prorussiske separatisters højborg, og det er uklart, hvem der stod bag angrebet.

Det italienske udenrigsministerium bekræfter, at en italiensk journalist er dræbt, men hans identitet er ikke officielt bekræftet. Italienske medier skriver, at det er journalist og fotograf Andrea Rocchelli og hans russiske tolk, der har mistet livet.

Fotografen, William Roguelon, der arbejder for Wostok Press, siger til AFP, at de tre mænd netop var steget ud af deres bil ved en vejspærring på frontlinjen mellem prorussiske separatister og ukrainske styrker, da bilen pludselig blev ramt.

Til det russiske medie RT fortæller fotografen, at mændene kort forinden havde hørt riffelskud.

- Derefter regnede mortergranater ned over det hele, siger han.

De tre søgte dækning i en grøft, hvor de ifølge Roguelon hørte "mindst" 60 granateksplosioner. Da artilleriilden ophørte, så han sin italienske kollega ligge livløs på jorden.

Ifølge fotografen blev mortergranaterne affyret fra de ukrainske styrkers side, skriver RT.

Roguelon blev lettere såret i begge ben, men det lykkedes ham ved egen hjælp og tilladelse fra separatisterne at komme til sygehuset i Slavjansk.

Der har ikke tidligere under urolighederne i det østlige Ukraine været tilsvarende hændelser, hvor vestlige pressefolk er komme til skade.

Separatister har siden begyndelsen af april kontrolleret Slavjansk. Byen er omringet af ukrainske soldater, og der er dagligt meldinger om kamphandlinger mellem parterne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip