Julemanden bliver nabo til Elvis i Randers

Først fik Randers langt fra troperne sin store indendørs regnskov, så fulgte Graceland Randers som hyldest til Elvis fjernt fra Memphis. Nu kommer så Julemandens Kongsgård gevaldigt langt fra Grønland, eller hvor julemanden nu rigtigt bor.

Et stort flertal i byrådet i Randers besluttede mandag aften at donere en byggegrund på 17.770 kvadratmeter til julemanden, som dermed bliver nabo til Graceland Randers. Når den kommende kongsgård efter planen står opført før juleaften i 2016.

Bag fonden Santa House, der vil bygge kongsgården står den lokale iværksætter, Jan Lund, som i 16 år sammen sin kone har været julemand og julemor. Herunder arrangeret julefester for trængende børn flere steder i Danmark.

Den nye turistattraktion skal blandt andet huse julemandens postkontor, værksted, café, mødesal, museum, stalden med rensdyr og et stort legeland for børn. Dertil julemarked og kælkebakke.

- Min vision er at skabe et hus, der kan sprede glæde hos børn i alle aldre. Ud over at det naturligvis forudsættes at blive en rentabel forretning, er mit fornemmeste mål gennem fonden at gøre en forskel for børn der har brug for støtte og hjælp, siger han i en kommentar.

Kongsgården skal bygges i træ efter inspiration fra en nordsvensk trækirke.

Grunden, som Randers Kommune stiller til rådighed for projektet, har en værdi af tre millioner kroner. Rent juridisk kan kommunen gøre det, fordi modtageren er en velgørende fond.

- Randers er ved at være kendt som de skæve idéers by som med regnskoven, der besøges af 300.000 årligt og det snart tre år gamle Graceland. Med attraktioner som disse er det naturligvis i Randers, at julemanden skal bo, siger Randers' borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

Beslutningen om at støtte julemanden med en byggegrund blev mandag aften vedtaget i byrådet af et stort flertal på 28 ud af byrådets 31 medlemmer, bestående af Venstre, Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og løsgængeren Erik Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip