To juryer diskvalificeret i melodi grand prix

En dramatisk udvikling har ramt det netop afholdte melodi grand prix. Efter showet lørdag aften i Wien er det nemlig kommet frem, at to juryer blev diskvalificeret under aftenens afstemning.

Det drejer sig om juryerne fra Makedonien og Montenegro, der på opfordring fra konkurrencens uafhængige stemmeoptæller, revisionsfirmaet PwC, blev frataget sine stemmer.

Det fremgår på den officielle hjemmeside for det europæiske melodi grand prix, hvor der dog ikke gives nogen yderligere forklaring på de to diskvalifikationer.

- Udelukkelsen af de to juryer vil blive diskuteret yderligere på det næste gruppemøde i juni, lyder det på hjemmesiden.

Pointsystemet under grand prix'et foregår på den måde, at en ekspert-jury fra hvert land vægter halvdelen af vurderingen, mens landets seere vægter den anden halvdel.

Dermed fik Makedonien og Montenegro også lov til at tildele point under lørdagens festligheder. Det var dog udelukkende seernes stemmer, der gjaldt.

Det svenske bidrag løb med den endelige sejr ved årets melodi grand prix, der blev afholdt i Østrig. Sverige har dermed vundet konkurrencen i alt seks gange. Senest i 2012 med sangen "Euphoria".

Det var den 28-årige Måns Zelmerlöw, der lørdag med sangen "Heroes" vandt efter en tæt afstemning, hvor svenskeren i sidste ende lagde afstand til Rusland, der endte på andenpladsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip