Jyske rock-kometer åbner Orange Scene

Det lignede et opgør med en mangeårig tradition, da Roskilde Festival sidste år valgte den amerikanske rapduo Outkast til spille den første koncert på Orange Scene.

Den ære havde siden 1994 været forbeholdt mindre artister fra Danmark med få afstikkere til andre nordiske lande.

Men nu genoptager Roskilde Festival traditionen med meldingen om, at årets åbningskoncert vil blive udført af det danske band The Minds of 99.

Gruppen blev dannet i 2012, vandt talentkonkurrencen Karrierekanonen i 2013, og spillede sidste år på Roskilde Festivals talentscene, Rising, under opvarmningsdagene.

- The Minds of 99 imponerede allerede sidste år på vores Rising-scene for de helt unge talenter, forklarer programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

- Vi har udvalgt dem til at åbne Orange Scene i år, fordi de har lyden og niveauet til at fylde så stor en scene ud, uddyber han.

Bandet består af seks barndomsvenner og udgav sidste debutalbummet "The Minds of 99", som indeholdt radiohittet "Det Er Knud Som Er Død".

- Det er magisk, at vi seks, lidt over et år efter vores debutalbum udkom, står på landets største scene. En scene vi selv har stået og kigget på utallige gange, fortæller forsanger Niels Brandt ifølge pressemeddelelsen.

- Det er nærmest en frygtindgydende opgave med kun én plade i ryggen, men vi ser det som et kæmpe skulderklap, at vi som nyt band bliver givet den mulighed, tilføjer han.

Roskilde Festival forklarer sidste års fravalg af et mindre nordisk åbningsnavn med, at omfattende sceneshow hos Outkast og åbningsdagens andet hovednavn, Rolling Stones, forhindrede en tredje koncert på Orange Scene.

Festivalen meddeler desuden, at den vil offentliggøre det fulde program for årets festival, som fortsat mangler 79 ud af 169 optrædende kunstnere, torsdag 26. marts.

/ritzau/

.

Dagens Gossip