K: Mobilt politi er løsningen - især i ghettoområder

Danskerne skal sikres bedre med mere mobilt politi især i ghettoområder.

Det foreslog De Konservative i november sidste år, og forslaget indgik i partiets anti-terror pakke i februar. Det er godt, at forslaget nu støttes af Socialdemokratiet, som før var imod.

Det siger De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen.

- Socialdemokraterne er vendt på en tallerken. Det skal de ikke høre et ondt ord for fra min side. Jeg er glad for, at der måske er flertal for, at der vil ske noget, så det ikke bare bliver ved snakken, siger Søren Pape Poulsen.

I efteråret forhandler partierne et flerårigt politiforlig sammen med finansloven. Hertil har finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) afsat en reserve på 1,7 milliarder kroner til politiet og andre områder.

- Vi er rigtig glade for, at der nu tegner sig et flertal med de positive meldinger, der er kommet til det forslag, vi fremlagde helt tilbage i november 2014. Man kan se, at mobile politistationer er løsningen, siger Søren Pape Poulsen.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, afviser, at hun har skiftet holdning til mobilt politi. Der er et forsøg på Københavns Vestegn, som kan udbredes til hele landet, siger hun.

- De Konservative foreslog permanente nærpolitistationer. Vi foreslår mobile nærpolitistationer, så ressourcerne bruges, hvor der er behov. Men i udsatte områder som Vollsmose og Tingbjerg er der behov for den permanente indsats, siger Trine Bramsen.

De Konservative vil have 1500 flere betjente. Dansk Politiforbund kræver 1600 flere kolleger, og Dansk Folkeparti ønsker 2000 flere betjente. Nogle kan frigøres, så HK'ere laver kontorarbejde og fængselsbetjente fangetransport, mener Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip