K og LA: Flot melding om flere motorveje

De Konservatives trafikordfører, Mike Legarth, vil holde den nye trafikminister, Magnus Heunicke (S), op på hans løfter om flere motorveje og udbud af flere jernbanestrækninger.

- Indtil videre er det en rigtig flot melding, og jeg vil holde ham op på, at den også bliver ført videre ud i livet, så det ikke blot bliver en hensigtserklæring, siger Mike Legarth.

Ifølge Mike Legarth er der et åbenlyst behov for en parallelmotorvej ned gennem Sydjylland og op igennem Midtjylland - den såkaldte Hærvejsmotorvej.

Mere konkret ønsker han ikke at være inden forhandlingerne, der starter i foråret.

Også udmeldingen om, at flere jernbanestrækninger skal privatiseres, bliver hilst velkommen af De Konservative.

Liberal Alliance glæder sig ligeledes over transportministerens udmelding.

- Det er først og fremmest positivt, at Magnus Heunicke er bevidst om, at dansk transportpolitik er andet end kollektiv trafik. I virkeligheden er det faktisk bilen, som binder Danmark sammen, siger transportordfører Villum Christensen.

- Dernæst er det glædeligt, at transportministeren vil sende flere togstrækninger i udbud. Det bør være første skridt i retningen mod en privatisering af DSB.

Han mener, at det er helt afgørende, at andre aktører får lov at slå rødder på transportmarkedet, så man får sikret en mere effektiv togdrift.

- Sker det, er jeg sikker på, at ministeren vil indse, at en privatisering af DSB vil være til gavn for de togrejsende, siger han, der glæder sig over, at ministeren snart får lejlighed til at sætte handling bag ordene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip