K vil sende våbenhjælp til Ukraine

Danmark skal ikke udelukke at sende våbenhjælp til Ukraine.

Det siger De Konservatives udenrigsordfører, Lars Barfoed, før Udenrigspolitisk Nævn torsdag formiddag drøfter kamphandlingerne i Ukraine med udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

- Vi skal ikke vise den åbning, som det jo i virkeligheden er at sige, at der aldrig kommer våben til Ukraine - uanset hvad Rusland gør, siger Lars Barfoed til TV2.

- Vi må vise, at vi er parate til at overveje yderligere skridt overfor russerne, hvis de fortsætter deres aggression.

Trods meldingen foretrækker De Konservative en politisk løsning, understreger Lars Barfoed.

- Vi skal helst finde en politisk løsning. Det er en politisk løsning, der skal til. Vi laver økonomiske sanktioner i EU, og det gør USA også.

- Men vi må se i øjnene, at hver gang man har vist en eller anden form for imødekommenhed overfor russerne i den lange proces, så svarer de igen med en yderligere aggression ind i Ukraine, siger Lars Barfoed.

Derimod advarer Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, mod at sende våbenhjælp fra Vesten til Ukraine.

- Sender USA våben til Ukraine vil Rusland følge efter og situationen for civilbefolkningen blot blive forværret. Enhedslisten har fra starten advaret mod en militær løsning, siger Nikolaj Villumsen.

- Udviklingen har desværre vist, at vi fik ret. Den ukrainske borgerkrig truer nu med at udvikle sig til en storkrig mellem Rusland og Ukraine. Det er en farlig udvikling.

Mens USA overvejer at sende våbenhjælp til den ukrainske regering, som er militært presset af separatister i det østlige Ukraine, har den tyske kansler Angela Merkel afvist våbenhjælp og henvist til en politisk løsning ved forhandlinger.

/ritzau/

.

Dagens Gossip