Kæmpelufthavn i London åbner damp-zone til rygere

Skrevet af admin

|

01/12/2013

Dagens topnyheder

Londons travle Heathrow-lufthavn har åbnet en alternativ rygerlounge, der beskrives som verdens første "damp-zone" indendørs i et terminalområde. Det rapporterer flere britiske medier.

Her kan flypassagerer, som er over 18 år gamle, både købe og ryge elektroniske dampcigaretter i den ellers totalt røgfrie lufthavn. Rygere af almindelige cigaretter med tobaksrøg er henvist til afmærkede områder udendørs.

Den nye lounge er sponsoreret af en producent af e-cigaretter, og den ligger i Terminal 4 i det kæmpestore flyknudepunkt ved London, hvor millioner af internationale rejsende kommer forbi hvert år, skriver magasinet The Economist.

E-cigaretter eller dampsmøger, som de også kaldes i folkemunde, ligner i store træk almindelige cigaretter, men de indeholder ingen tobak, og man skal ikke tænde dem med en lighter eller tændstik.

I stedet er der tale om en cigaretformet hylster af plastik eller metal med en batteridrevet glødetråd, der opvarmer en væske med kemiske stoffer i den genbrugelige "cigaret", som rygeren så indånder i form af dampe frem for røg.

I Danmark er dampcigaretter tilladt - men kun uden nikotin.

Kræftens Bekæmpelse er meget skeptisk over for elektroniske cigaretter og skriver, at dampen indeholder kemiske stoffer og partikler, og at man ved ikke, hvor sundhedsskadeligt det er at indånde dem, lyder det.

/ritzau/