Kæreste til dræbt russisk politiker er blevet truet på livet

Den ukrainske kæreste til den dræbte russiske oppositionsaktivist Boris Nemtsov siger, at hun har modtaget flere dødstrusler, oplyser en statsanklager i Ukraine.

- Ganna Duritska, som var ved Nemtsovs side, da han blev dræbt, har modtaget trusler fra "uidentificerede personer", mens hun har opholdt sig i sine forældres hjem efter at være vendt tilbage fra Moskva, siger statsanklagemyndigheden i Ukraine i en erklæring.

Den ukrainske rigsadvokat, Viktor Sjokin, har på grund af truslerne givet ordre til, at der "træffes alle nødvendige foranstaltninger" for at beskytte Duritskas "liv og sundhed."

Ganna Duritska, der er en ukrainsk fotomodel, forlod Moskva mandag aften, efter at hun havde klaget over at være blevet tilbageholdt i næsten tre dage i en lejlighed, selv om hun havde fortalt myndighederne alt, hvad hun vidste.

Den 55-årige Nemtsov blev dræbt af skud i ryggen på en bro i Moskva fredag aften for en uge siden. Han er blevet begravet på samme kirkegård som den Kreml-kritiske journalist Anna Politkovskaja, der blev dræbt i 2006.

Det er endnu ikke opklaret, hvem der dræbte Nemtsov med fire kugler i ryggen.

Præsident Vladimir Putin har fordømt drabet og har i et brev til Nemtsovs 87-årige mor erklæret, at de skyldige bliver fundet.

Nemtsovs venner siger, at han var offer for en atmosfære af had, der er pisket op mod alle, som er imod præsident Putin.

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnij forlod fredag et fængsel i Moskva og svor, at modstanden mod regeringen vil tage til.

Navalnij, der er advokat og blogger, stod i spidsen for en række massedemonstrationer mod præsident Vladimir Putin for tre år siden.

Som andre oppositionspolitikere bliver han i dag holdt ude af massemedierne, og hans fængsling, der var baseret på anklager om svindel, opfattes af oppositionen som et påskud for at få ham fjernet fra den politiske scene.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip