Kaffe kan forhindre tinnitus

Det kan godt være en rigtig god ide for blandt andre pædagoger og lærere at tage en ekstra kop kaffe i løbet af dagen.

Ny forskning fra Brigham and Women 's Hospital (BWH) viser, at jo mere kaffe du drikker, des mindre risiko for tinnitus, der ofte beskrives som en ringetone eller summende lyd i øret, selvom der ikke er nogen ekstern kilde.

Undersøgelsen er baseret på en af de største længerevarende studier af kvinder, Nurses 'Health Study II, der har fulgt mere end 65.000 kvinder siden 1991. Forskere har undersøgt deres egne oplysninger om livsstil og sygehistorie hos kvinderne, der var mellem 30 og 44 år og ikke havde tinnitus i 1991.

Læs også: 7 nemme måder at få gang i forbrændingen

I 2009 blev kvinderne bedt om at oplyse om og hvornår de havde fået tinnitus - defineret som symptomer der viste sig "et par dage pr uge" eller "dagligt". I alt identificerede forskerne 5.289 tilfælde af tinnitus. 

"Vi observerede en signifikant omvendt sammenhæng mellem koffein og forekomsten af tinnitus blandt disse kvinder," siger dr. Gary Curhan, der er hovedforfatter på undersøgelsen og en forsker ved Channing Division Network Medicine ved BWH og professor i medicin ved Harvard Medical School.

Læs også: Derfor svækkes hørelsen med alderen http://www.voksnekvinder.dk/mere/vidste-du-at/303-horelsen-svaekkes-med-...

Når man sammenligner kvinder, der drikker mindre end 450-600 milligram koffein pr dag (svarende til 4-5 kopper kaffe) var forekomsten af tinnitus 15 procent lavere blandt de kvinder, der kun drak 150 mg pr dag.

Hovedparten af koffein-indholdet stammede fra kaffe og resultaterne var det samme uanset kvindernes alder.

Læs også: 8 sunde grunde til at drikke kaffe

"Grunden til sammenhæng er uklar, men vi ved, at koffein stimulerer centralnervesystemet, og tidligere forskning har vist, at koffein har en direkte indvirkning på det indre øre," siger Curhan, der har fået undersøgelsen offentliggjort i American Journal of Medicine.

 

Dagens Gossip